Get Up to 40% OFF New-Season Styles * Limited time only.

Cele mai importante minerale pentru organism

Cele mai importante minerale pentru organism

Avand in vedere modul de viata din ce in ce mai agitat al oamenilor si faptul ca alimentatia este din ce in ce mai deficitara, un complex de minerale este cea mai buna solutie pentru o viata sanatoasa.

Poti alege combinatia perfecta pentru tine dintr-o multitudine de produse, atat in variante care implica mai multe minerale intr-un singur produs cat si in varianta cu un singur mineral, in functie de necesitatile pe care organismul le are.

Ce ar trebui sa includa un complex mineral pentru adulti
Atunci cand spunem complex mineral pentru adulti ne referim la acele produse care sustin organismul din mai multe puncte de vedere. Indiferent daca alegi suplimentele care au un singur ingredient principal sau o combinatie de ingrediente, pe lista ar trebui sa se afle si urmatoarele minerale.

Zinc – pentru o imunitate de fier
Zincul sustine sistemul imunitar si activeaza celulele T. Suplimentele cu zinc sunt practic cele care sunt responsabile de buna functionare a sistemului imunitar, dar si de procesuld e divizune celulara.

Un nivel foarte scazut de zinc, poate sa favorizeze si cresterea aparitiei infectiilor. Se recomanda totodata zinc pentru a reduce toate simptomele specifice racelilor, deoarece are capacitatea de a reduce inflamatia din organism, inclusiv din mucoasa nazala.

Magneziu – pentru sintetizarea corecta a substantelor din organism
Suplimentele cu magneziu sunt implicate in procesul de metabolizare a glucozei si carbohidratilor. Magneziul este cel care ajuta pentru reglarea nivelului zaharului in sange si vine cu un rol important in prevenirea diabetului.

In mod concret, acest mineral este cel care ajuta la eliberarea unei cantitati mari de insulina in organism, cu scopul de a elimina zaharul din sange si de a regla cantitatea acestuia pentru a ajunge la valori optime.

De altfel, deficitul de magneziu este asociat si cu diabetul de gradul 2 si de aceea este recomandat sa diminuezi acest risc utilizand cantitatea de magneziu optima. Magneziul este responsabil de numeroase alte procese din organism, cum ar fi cresterea densitatii oaselor sau reglarea tranzitului intestinal.

Potasiu – pentru inima si creier
Suplimentele cu potasiu au rolul de a sustine functiile musculare si functiile nervoase. Alimentele care sunt bogate in potasiu, sunt de obicei considerate foarte sanatoase.

Alaturi de sodiu, potasiul are rolul de a regla echilibrul organismului si tensiunea. Potasiul este prezent in celule si in momentul in care este perturbat echilibrul dintre seleniu si potasiu, functiile nervoase si musculare nu mai sunt asigurate corect. Potasiul sustine gandirea limpede si chiar ajuta in diminuarea cantitatii de sodiu consumate.

Seleniu – un mineral implicat in numeroase procese din organism
Suplimentele cu seleniu functioneaza ca antivirale puternice. De asemenea, aceste suplimente au un rol esential pentru mai multe functii ale organismului, oferindu-I acestuia sustinere in lupta cu cancerul sau cu afectiunile cardiace.

Seleniul, alaturi de vitaminele E si C sustin imunitatea si protejeaza organismul contra infectiilor virale. Mai multe studii au dovedit faptul ca seleniul este un mare ajutor pentru controlul virusului herpetic. Acestea sunt doar cateva functii ale seleniului in organism, acesta fiind implicat in numeroase alte procese.

Calciu – pentru oase sanatoase
Calciul prezent in oase este practic rezerva organismului, pe care acesta o consuma in momentul in care nivelul de calciu din organism scade.

Cei mai multi oameni stiu ca acest mineral este foarte important pentr ca dintii si oasele sa fie puternice, deoarece peste 99% din calciu se afla in aceste parti ale corpului. Un supliment cu calciu este cea mai buna solutie pentru mentinerea unui organism sanatos si puternic.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *